ellenzéki hangulatkeltés

2020.05.18. 19:15

Maga utasította el a támogatást a ferencvárosi polgármester, de a kormányt okolta érte

Baranyi Krisztina maga mondott le a kerület egyik beruházásának támogatásáról, noha azt állította, a kormány vette azt el.

Nem a kormány vette el Ferencváros kormányzati támogatását, hanem maga Baranyi Krisztina polgármester mondott le róla – derül ki Kocsis Máté a kerület országgyűlési képviselőjének Facebook-posztjából.

„Nemrég derült ki a Belügyminisztérium hivatalos parlamenti válaszából, hogy a József Attila lakótelepi közösségi ház kapcsán Baranyi Krisztina maga kérte fejléces levélben, hogy ez a beruházás ne valósuljon meg” – közölte Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP parlamenti frakciójának vezetője. Hozzátette: enyhén szólva is ízléstelen, hogy ezek után két hónappal másokat okol, ha a felújítás elmarad. A sánta kutyát is később érik utol – fűzte hozzá Kocsis Máté.

A Magyar Nemzet az eset kapcsán megjegyzi, hogy hasonlóan, mint Józsefvárosban, az egészségügyi veszélyeztet kapcsán a kormány átcsoportosította a fel nem használt kerületi támogatásokat. Pikó András és Baranyi Krisztina polgármesterek közös videóban hibáztatták az általuk vezetett kerületek közös országgyűlési képviselőjét. Azóta kiderült, hogy Pikó nem hívta le az egymilliárdos támogatást, ezért veszett az el.

Baranyi Krisztina pedig hangzatosan azt írta: „Elvettek 400 millió forintot Ferencvárostól. A magyar költségvetésből épp ez a – végletekig lerobbant közösségi ház felújítására szánt – összeg hiányzik a járvány elleni védekezéshez. Marad a romhalmaz, jó lesz az kulturális, idősügyi, ifjúsági programok megtartására a József Attila lakótelepieknek. Kifosztanak minket.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!