a környéket lezárták

2020.02.03. 22:47

Lövöldözés volt egy texasi egyetemen

Egy sebesültet életveszélyes állapotban kórházban ápolnak.

Lövöldözés volt a texasi főváros, Austin egyetemének egyik campusán hétfőn, ketten meghaltak, egy sebesültet pedig életveszélyes állapotban kórházban ápolnak – jelentette be az austini rendőrség.

Az egyetemi campust és környékét a rendőrök lezárták, a tanítást felfüggesztették. A lövöldözés az egyetemnek azon a részén történt, ahol a frissen bekerült hallgatók kollégiumi férőhelyei találhatók.

A rendőrség nem hozta nyilvánosságra, hogy a lövöldözőt elfogták-e vagy szökésben van, és egyelőre nem közöltek információkat a tragédia körülményeiről, vagy részleteiről sem.

Az amerikai sajtóban ugyanakkor emlékeztettek arra, hogy a texasi törvények értelmében 2016 augusztusától mindenki, akinek érvényes fegyvertartási engedélye van, az egyetem bizonyos részeinek területére bevihet megfelelően, nem látható módon tárolt kézifegyvereket, sőt, ezeket az egyetemi széfekben tárolhatja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!