Ország-világ

2021.01.06. 20:28

Los Angeles megyében csak azt szállítják kórházba, akinek van túlélési esélye

Az intenzív osztályok kapacitása a nullára csökkent.

A pusztító Covid-19-hullám közepette a megyei mentőszolgálat munkatársai azt az utasítást kapták, hogy ne szállítsanak be olyan betegeket, akiknek minimálisak a túlélési esélyei – írta meg a The Mercury News és a CNN alapján a Mandiner.

Azt írják, Los Angeles megye hetek óta brutális csatát vív a Covid-19 ellen. Ötből egy tesztelt személy pozitív a hírek szerint. Alig több mint egy hónap alatt a megyében megduplázódott a fertőzések száma: a november 30-ai mintegy 400 000 esetről január 2-ára már több mint 800 000 esetre emelkedett – közölték hétfőn az egészségügyi tisztviselők.

A The Mercury News megírta: a tendencia a koronavírusos betegek számának radikális növekedését eredményezte, az intenzív osztályok kapacitását lenullázva az egész régióban. Mivel nem áll rendelkezésre kórházi ágy, a megyében a mentőszolgálat munkatársai útmutatást kaptak arról, hogy ne szállítsák be a kórházakba a rossz állapotú, minimális túlélési esélyekkel bíró betegeket. További probléma, hogy a szállított betegeknek gyakran órákat kell várniuk, mielőtt lefekhetnek.

„Tizenöt percenként valaki meghal a vírusban” – mondta Barbara Ferrer, Los Angeles megyei közegészségügyi igazgató. Hozzátette: „a tendencia valószínűleg hetekig folytatódik az ünnepi és szilveszteri bulik, valamint a visszatérő utazók következtében. Januárban valószínűleg a legrosszabb körülményeket éljük meg, amelyekkel valaha szembesültünk a járvány alatt, amit egyelőre elképzelni sem tudunk.”

Összefoglalva tehát: a kórházi kezelések emelkedésével a Los Angeles Megyei Sürgősségi Orvosi Szolgáltatások Ügynöksége (EMS) arra utasította a mentőszolgálat munkatársait, hogy ne szállítsák kórházakba a túlélés szempontjából kevés eséllyel rendelkező betegeket, és takarékoskodjanak az oxigénhasználattal – közölte a The Mercury News.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!