Kezdeményezés

2019.07.23. 15:27

LMP: a települések is hirdessenek klímavészhelyzetet!

Az LMP Budapesten, a kerületekben, a vidéki városokban és a falvakban is kezdeményezi, hogy a polgármesterek hirdessenek klímavészhelyzetet – mondta keddi sajtótájékoztatóján a párt országos elnökségének titkára.

Kanász-Nagy Máté szükségesnek ítélte, hogy a klímavészhelyzet kihirdetése után a települések cselekvési tervet készítsenek, amely a helyi teendőket tartalmazná a felmelegedés megállítása érdekében, valamint a végrehajtásuk forrását és felelőseit.

A politikus a feladatok között faültetésről, a zöld felületek növeléséről, energetikai beruházásokról, épületkorszerűsítésekről beszélt, valamint a helyi közösségi közlekedés fejlesztéséről, az autóforgalom visszaszorításáról. Ennél azonban egyszerűbb teendőket is említett, például az ivókutak számának növelését és több párakapu kihelyezését.

Kanász-Nagy Máté kijelentette: a felmelegedés megállításában megvan az országok és az emberek felelőssége is, de a települések, az önkormányzatok is tehetnek érte. Leszögezte: a 24. órában vagyunk, ha szeretnénk még tenni a káros folyamatok ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!