Tragédia

2021.06.19. 14:51

Lezuhant egy kisrepülőgép Szibériában

Lezuhant egy kisrepülőgép szombaton a délnyugat-szibériai Kemerovo térségében, négyen meghaltak, köztük a két pilóta, négyen súlyosan, tizenegyen könnyebben megsérültek – jelentette a helyi katasztrófavédelem.

Az L-410-es típusú gép az ejtőernyős ugrásokra is lehetőséget biztosító Tanaj repülőtere közelében csapódott be. Fedélzetén ejtőernyős sportolók tartózkodtak, akik edzőrepülésen vettek részt. A gép a tájékoztatás szerint kifogástalan állapotban volt, a pilóták nagy tapasztalattal rendelkeztek. Ez már a negyedik repülés volt aznap. A katasztrófát az egyik motor leállása okozta, ami miatt a vezető pilóta kényszerleszállást hajtott végre, eközben a bal szárny a földnek ütközött, és a gép felborult.

Az orosz Szövetségi Légiközlekedési Ügynökség (Roszaviacija) szóvivője azt közölte, hogy a mentési munkálatok még tartanak, a repülőtéren felfüggesztették a repüléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!