Tragédia

2020.11.12. 18:41

Lezuhant egy helikopter Egyiptomban

Lezuhant csütörtökön egy helikopter Egyiptom Sínai-félszigetén, nyolc békefenntartó életét vesztette – közölte az ENSZ égisze alatt működő, Többnemzeti Erők és Megfigyelők (MFO) elnevezésű misszió.

A halálos áldozatok között hat amerikai, egy francia és egy cseh állampolgár van tudatta egy közleményben az MFO. A misszió egyik tagja túlélte a szerencsétlenséget, őt sikerült kimenteni.

A baleset egy rutinküldetés során, a félsziget déli részén található Sarm-es-Sejk közelében történt.

Az MFO közölte, hogy vizsgálatot folytat a szerencsétlenség okainak feltárására. Jelenleg nincs arra utaló információ, hogy a szerencsétlenségnek a baleseten kívül volt bármi egyéb oka közölte az MFO.

Egy meg nem nevezett egyiptomi biztonsági tisztségviselő a dpa német hírügynökségnek azt mondta, hogy a baleset oka a helikopter motorját érintő műszaki probléma volt. A baleset helyszínére sietett az MFO helyi vezetője és az egyiptomi biztonsági erők, a környéket lezárták tette hozzá.

Az MFO feladata az Egyiptom és Izrael közötti határ felügyelete a két ország közötti békemegállapodás értelmében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!