Járvány

2020.10.15. 15:44

Lezárnak egy járványgóccá vált osztrák települést

Lezárják a Salzburg közelében található Kuchl települését a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatása érdekében – jelentették be a helyi hatóságok csütörtökön.

Ez az első ilyen jellegű helyi karantén a járvány márciusi tetőzése óta.

Szombattól a járványgóccá vált 7000 fős osztrák települést csak a legszükségesebb szállítmányok és szolgáltatások számára teszik elérhetővé. Ingázók nem léphetnek be a területre, illetve az ott lakók sem hagyhatják el a települést, hogy munkába menjenek közölte Wilfried Haslauer, Salzburg tartományi vezetője. A karantén egyelőre két hétre szól.

Kuchlban a helyzet kicsúszik az irányítás alól. Nincsenek többé elkülöníthető gócok, a járvány a családokon át minden társadalmi csoportot és réteget érint mondta Haslauer sajtótájékoztatóján. A salzburgi Covid-19 fejlemények több mint aggasztóak, mondhatnám, drámaiak fogalmazott a tartományi vezető.

Mint mondta, azért döntöttek a helyi karantén mellett, hogy elkerülhessék az országos korlátozásokat.

Haslauer hozzátette, hogy Salzburg tartományban további intézkedéseket vezetnek be, így a többi között távoktatást a 14 évnél idősebbek számára.

Amennyiben a helyzet ilyen robbanásszerűen, ilyen hatványozottan folytatódik, akkor a kapacitásaink határát hozzávetőleg 10-12 napon belül érhetjük el jelentette ki Christian Stoeckl, tartományi egészségügyi miniszter.

A korlátozásokat annak nyomán vezetik be, hogy a térségben a fertőzöttek száma 100 ezer főre jutó 284-re emelkedett, ami háromszorosa az osztrák heti átlagnak.

Az utóbbi 24 órában országosan 1552 új fertőzöttet azonosítottak.

Salzburg Ausztria három fő síelési régiójának egyike. Sebastian Kurz osztrák kancellár nemrég arról biztosított mindenkit, hogy biztonságban lesznek a turisták Ausztriában a közelgő téli turisztikai szezonban, bár több ország is figyelmeztetést adott ki az ország egyes régióira a fertőzöttek számának megugrása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!