leszámolás

2019.03.14. 14:37

Lelőttek egy feltételezett maffiafőnököt New Yorkban

Az 53 éves férfival hat lövés végzett Staten Islanden található otthona előtt.

Lelőtték Francesco „Franky Boy” Cali feltételezett maffiafőnököt New Yorkban, aki amerikai sajtóértesülések szerint a hírhedt Gambino-klán feje volt – közölte a The New York Times című amerikai napilap a rendőrségre hivatkozva csütörtökön.

Az 53 éves férfival hat lövés végzett Staten Islanden található otthona előtt. Kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni.

Eddig nem vettek őrizetbe gyanúsítottakat az ügyben – jelentette a CNN hírtelevízió. Több mint három évtizede Cali az első New York-i gengszterfőnök, akivel ilyen módon végeztek. Utoljára – a szintén a Gambino-klánhoz tartozó – Paul Castellanót ölték meg Manhattanben 1985-ben.

Híradások szerint Cali vezette a Gambino-klánt, amelyre az 1980-as, 1990-es években az Egyesült Államok legnagyobb bűnszervezeteként tekintettek. A maffiacsaládnak egykor a „II. Al Caponeként” hírhedtté vált John Gotti volt a feje. Gottit 1992-ben ítélték el gyilkosság és más bűncselekmények miatt, s 2002-ben a börtönben halt meg 61 évesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!