Ország-világ

2021.04.08. 06:09

Lelkileg is könnyebb szembenézni a járvánnyal oltás után

Mindenkit a védőoltásra való regisztrációra buzdítanak a kormánypárti politikusok, akik pozitív tapasztalatokról számoltak be az oltás kapcsán. Balla György, a Fidesz frakcióigazgatója hangsúlyozta, hogy sokkal könnyebb lelkileg, amióta tudja, hogy védi őt a vakcina. A KDNP-s Szászfalvi László, aki a kínai oltóanyagot kapta meg, azt emelte ki, hogy nemcsak önmagunkért, hanem egymásért is felelősek vagyunk, és csak akkor kerülhet újra az életünk a régi kerékvágásba, ha minél többen beoltatják magukat.

„A kínai oltást kaptam meg. Minden rendben, a kijelölt időpontban történt, az előírt protokoll szerint. Az egészségügyi dolgozók szervezetten és kedvesen jártak el: köszönet ezúton is nekik” – mondta a Magyar Nemzetnek Szászfalvi László, és hozzátette, az oltás után semmiféle mellékhatást nem tapasztalt, és rövidesen megkaphatja a második dózist is.

A KDNP képviselője mindenkit arra biztat, hogy hallgassanak a szakemberekre: regisztráljanak, és oltassák be magukat.

„Nemcsak önmagunkért, hanem egymásért is felelősek vagyunk! Csak akkor kerülhet újra az életünk a régi kerékvágásba, ha minél többen beoltatják magukat”

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Balla Györgyöt bő három hete oltották be. A Fidesz frakcióigazgatója SMS-ben kapott értesítést arról, mikor kaphatja meg a Hetényi Géza Kórházban kialakított oltóponton a vakcinát. Az Európai Gyógyszerügynökség aktuális előírásai szerint a hatvan év alattiakat oltották az AstraZeneca oltóanyagával, amire jogosult volt az 59 éves politikus.

„Csak pozitív dolgokról tudok beszámolni. Nem kellett sorba állni, flottul megszerveztek mindent. Előre kitöltöttem a papírt, amin meg kell adni az adatokat, így minimális várakozás után meg is kaptam az oltást. A vakcina beadása után még húsz percet töltöttem a kórházban megfigyelés alatt. Semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam, még a szúrás helyét sem éreztem – emlékezett vissza Balla György, és hozzátette: – Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy oltassa be magát.”

A politikus azt is elmondta, hogy ugyanúgy betartja a biztonsági előírásokat, mint korábban, de

most, hogy megkapta a védőoltást, már sokkal könnyebb neki lelkileg szembenézni a járványhelyzettel.

Mindkét dózis beadásán túl van Földi László.

„Életkoromból adódóan február 24-én sorra kerültem, és megkaptam a koronavírus elleni kínai védőoltást. Az első Sinopharm-vakcina beadására a háziorvosi rendelőben került sor, ahol az oltás gördülékeny volt, nem volt várakozási idő. A második oltást pedig egy hónappal később, március 24-én kaptam meg, szintén az előre megadott időpontban. Sem az első, sem a második oltás után semmiféle mellékhatás nem jelentkezett” – mesélte a kereszténydemokrata politikus, és kijelentette:

„A vakcina életet ment, oltás nélkül nem tudunk véget vetni a mindennapjainkat megbénító korlátozásoknak. Magyarországon ötféle vakcinával küzdünk a fertőzés ellen, ami a vírusmutációk miatt most még gyorsabban terjed és súlyosabb tüneteket okoz, mint korábban. Mindegyik vakcina hatásos és biztonságos. Csak az oltás segíthet visszaszorítani a járványt”

– fejtette ki a KDNP képviselője, és mindenkit arra kért, hogy regisztráljon a védőoltásra.

„Számomra nem volt kétséges, hogy jelenkezem az oltásra. Hatvan év alatti krónikus betegséggel élőként kaptam meg a vakcinát. A háziorvosom keresett meg, és tudatta, hogy van kínai oltóanyag, amit én elfogadtam, és azóta már a második dózist is megkaptam. Semmilyen mellékhatása nem volt az oltásnak” – mesélte V. Németh Zsolt. A Fidesz politikusa hozzátette: „Minden erőmmel arra biztatok mindenkit, hogy fogadja el az oltást!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!