Tragédia

2017.08.11. 22:04

Legalább harminc gyermek halt meg egy indiai kórházban két nap alatt

Legalább harminc csecsemő és kisgyermek halt meg az elmúlt két napban szülés közben fellépő komplikációk, illetve agyvelőgyulladás következtében az észak-indiai Uttar Prades állam egyik kórházában – közölte pénteken a kórház főigazgatója.

Az intézményvezető szerint az áldozatok közül legalább tízen agyvelőgyulladásban, míg a többiek szülés közben fellépő komplikációk következtében haltak meg. A főigazgató további részletekkel nem szolgált, ugyanakkor tagadta a médiában korábban szárnyra kelt híreket, amelyek arról szóltak, hogy az újszülöttek halálát oxigénhiány okozta, mert egy magáncég nemfizetés miatt elállt a folyékony oxigént tartalmazó palackok szállításától.

A helyi hatóságok vizsgálatot indítottak a gyermekhalálok körülményeinek kivizsgálására – közölte az állam kormányának egyik tagja. Ilyen nagyszámú gyermekhalálozás ilyen rövid idő alatt még nem történt ebben a kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!