Ország-világ

2020.11.24. 10:26

Láng: Karácsony vizsgálja ki a BKV buszbérlését!

Levélben kéri a Fidesz fővárosi frakciója Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy vizsgálja ki a BKV buszbérlésének ügyét.

Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta, a BKV egy olyan – offshore hátterű – cégtől bérelne buszokat, amelyet az erről szóló tender kiírása előtt egy héttel jegyeztek be.

A vállalatnak egyetlen alkalmazottja van, és referenciákkal sem rendelkezik, miközben a vezetőségét Tüttő Kata főpolgármester-helyettes volt élettársának, Leisztinger Tamásnak a csapata adja – tette hozzá.

A budapesti Fidesz–KDNP azt várja Karácsony Gergelytől, hogy miután kivizsgálta az ügyet, gyorsan hozza meg a szükség intézkedést, „mert ha ilyen irányba indul el a fővárosi vezetés, hogy ilyen nyíltan kezdenek el fittyet hányni mindenféle jogszabályra, közbeszerzési törvényre és az átláthatóságra, akkor ennek nagyon súlyos következményei lesznek” – fogalmazott Láng Zsolt.

Hozzátette, úgy tudják, a szóban forgó cégnek buszai sincsenek, és mivel offshore hátterű, nem is indulhatna közbeszerzésen Magyarországon.

Kitért arra is, hogy a járványhelyzetben a buszok pótlása a budapestiek védelme szempontjából kiemelten fontos, ezért akár jogi lépéseket is tesznek az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!