Ország-világ

2021.05.25. 11:06

A járványhelyzet már nem indokolja az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóit sem (videó)

Véget ért a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs online sajtótájékoztatója.

Budapest, 2020. június 17. Kiss Róbert rendõr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa beszél az operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatóján 2020. június 17-én. A tájékoztatón Müller Cecília országos tisztifõorvos közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertõzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az adatok továbbra is kedvezõek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertõzöttek számának. A 964 aktív fertõzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idõs, krónikus betegségben szenvedõ ember halt meg. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A javuló járványhelyzet miatt az Operatív Törzs napi rendszerességű tájékoztatói is feleslegessé váltak. Legközelebb csak pénteken lesz tájékoztató.

Ennyi Pfizer-vakcina érkezett

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője arról beszélt, hogy országos átlagban csökken a szennyvízben lévő koronavírus-örökítőanyag mennyisége.

Az osztályvezető arról is beszélt, hogy a kedvező járványügyi adatok a magas átoltottságnak és a védelmi intézkedések betartásának köszönhetőek. Közölte, hogy már a határon túli magyarok is regisztrálhatnak a védőoltásra. Még félmillióan vannak, akik regisztráltak, de nem foglaltak időpontot. 334 ezer Pfizer-vakcina érkezett hétfőn, és ebből 175 ezer felhasználható első körös oltásra.

Lassan visszatér a korlátozásoktól mentes élet, de a kevés korlátozást mindenki tartsa be – mondta Kiss Róbert.

Marad a határőrizet

Kiss Róbert szólt arról is, hogy a látogatható helyszínek többsége csak védelmi igazolvánnyal lehetséges. Az országhatárokon fennmarad az ellenőrzés – tette hozzá. Június 23-ig biztosan marad a határőrizet.

Túl az ötmillión

Kiss Róbert részletesen ismertette az ötmilliomodik beoltott utáni intézkedéseket. Megszűnt az üzletek kötelező zárási ideje, valamint a közterületi maszkviselés is.

 

Borítókép: Kiss Róbert rendőr alezredes az Operatív Törzs ügyeleti központjának munkatársa 2020. június 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!