prága

2021.09.14. 15:04

Kórházba került Milos Zeman cseh államfő

A 76 éves politikust, akinek második elnöki mandátuma 2023 márciusában jár le, az utóbbi időben már több ízben is kezelték a katonai kórház orvosai.

Bécs, 2021. szeptember 14. A 2021. szeptember 14-én közreadott képen Milos Zeman cseh elnök sajtótájékoztatót tart az Alexander Van der Bellen osztrák hivatali partnerével folytatott megbeszélés után a bécsi Hofburgban 2021. június 10-én. Ezen a napon kórházba szállították Prágában a cseh államfõt, ennek konkrét okát azonban sem az elnöki hivatal, sem a kórház nem közölte. A 76 éves politikust, akinek második elnöki mandátuma 2023 márciusában jár le, az utóbbi idõben már több ízben is kezelték a katonai kórház orvosai. MTI/AP/Lisa Leutner

Forrás: MTI/AP

Fotó: Lisa Leutner

Kórházba szállították kedden Prágában Milos Zeman cseh államfőt, ennek konkrét okát azonban sem az elnöki hivatal, sem a kórház nem közölte, személyi jogokra hivatkozva.

A Novinky.cz hírportál rövid videót is közölt az elnök megérkezéséről a prágai központi katonai kórházba, amelyen látható, hogy Zemant tolókocsin vitték be az intézménybe felesége kíséretében.

A 76 éves politikust, akinek második elnöki mandátuma 2023 márciusában jár le, az utóbbi időben már több ízben is kezelték a katonai kórház orvosai. Milos Zeman, akinek cukorbaja miatt komoly problémái vannak a járással, az év eleje óta kizárólag kerekesszéken közlekedik.

Tavaly kéztöréssel kezelték, amit akkor szerzett, amikor a Lány kastély elnöki lakosztályában bot nélkül akart a mosdóba menni, és elesett. A koronavírus elleni vakcinát szintén a katonai kórházban vette fel az államfő.

A múlt hét végétől a prágai katonai kórházban kezelik Václav Klaus volt cseh államfőt, Zeman elődjét is. Klaust magas vérnyomása miatt pénteken szállították kórházba, hétfőn ugyan hazament, de kedden újabb kivizsgálásra visszatért az intézménybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!