Farkasok a vegán étrendről

2019.04.01. 12:49

Kocsis Máté: határozottan el kell utasítani az Európai Egyesült Államokat

Mit szóltak volna az 1848-as, 1956-os és 1989-es fiatalok a magyar szuverenitás feladásához? – kérdezte Kocsis Máté, aki Gyurcsány Ferenc parlamenti felszólalására reagálva rosszallóan szólt arról, mennyire káros minden olyan vízió, ami a brüsszeli bürokrácia megerősítését jelenti Magyarország kárára.

Forrás: MTI Fotó

A magyar szuverenitást más országokkal közösen akarjuk gyakorolni – idézte fel Kocsis Máté Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalását. Mit szóltak volna ehhez az 1848-as, 1956-os és 1989-es fiatalok? – tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője az Origo hírösszefoglalója szerint.

Kocsis Máté felidézte Hassan F. ügyét, aki 20 embert gyilkolt meg, majd pedig Ferihegyen fogták el a magyar hatóságok. Világosan kiderült, hogy a terroristánál volt migránskártya, pedig a magyar baloldal korábban tagadta, hogy nincsen ilyen

– tette hozzá. A Fidesz frakcióvezetője arra hívta fel figyelmet, hogy nem helyénvaló a bevándorlás legalizálása, a migránskártya és a kvóták.

Az Európai Egyesült Államok esetében az előbb említett kérdésekbe nem lehetne beleszólni, és ezért is kell az Európai Egyesült Államok ellen felemelni a szavunkat

– zárta Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetőjének reagálását az váltotta ki, hogy

az Országgyűlésben az európai parlamenti (EP-) választásokról volt szó hétfőn napirend előtt, Gyurcsány Ferenc is felszólalt, s az Európai Egyesült Államok eszméje mellett tett hitet.

Mint mondta, a magyar kormányfő veszélyezteti az unióban 28 ország békés együttműködését.

Közölte, a hazafiság küzdelmet jelent, hogy a gyermekeinknek jobb élete legyen, ezt pedig nem lehet máshogy megcsinálni csak a többi európai nemzettel közösen. Úgy vélekedett, hogy

az Európai Egyesült Államok fel tudja venni a versenyt a világ legbefolyásosabb hatalmaival.

Gyurcsány felvetésére az Országgyűlésben már Dömötör Csaba is reagált, aki válaszát azzal kezdte, hogy

amikor Gyurcsány Ferenc a demokráciáról szónokol, az szerinte olyan, mintha a farkas papolna a vegán étrendről.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kifogásolta, hogy a DK a múlt héten Brüsszelben elfogadott egy olyan állásfoglalást, hogy az Afrikából érkező bevándorlók legalizálhassák a státuszukat és hogy valamennyi migráns számára meg kell teremteni a legális bevándorlás lehetőségét.

Miközben családon belül House of Cardsot játszanak, Dobrev Klára, a DK listavezetője, Gyurcsány Ferenc felesége az elmúlt hetekben folyamatosan az Európai Egyesült Államokért kampányolt, véletlenül sem Magyarországért.

Szerinte az Európai Egyesült Államok a bürokrácia megerősítését jelenti Magyarország kárára. Önök nem magyar mezt viselnek, hanem brüsszeli bürokrácia mezét, mert ebben anyagi érdekeltségük is van – utalt a Gyurcsány család cégére.

Közölte,

a kormánypártok olyan embereket küldenének Brüsszelbe, akik kemény viták során is kiállnak Magyarországért. Mi a bürokrácia helyett a magyarok oldalán állunk, ez a hazafiság

- hangoztatta.

Borítókép:

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos frakcióülésének második napján Balatonalmádiban 2019. február 14-én.

MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!