bűnügy

2017.07.28. 11:17

Kisgyerekkel együtt vitt el egy autót egy bedrogozott férfi Pápán

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki kábítószer hatása alatt vitt el egy autót a benne ülő négyéves gyermekkel együtt Pápán. Az eset még februárban történt, a férfinak ráadásul jogosítványa sem volt – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a 24 éves férfi veszekedett élettársával az utcán, majd kábítószertől bódult állapotban egy arra kanyarodó gépkocsinak futott. Az ütközés miatt a vádlott a kocsi motorháztetejére, majd onnan az aszfaltra zuhant.

A jármű vezetője és utasa próbált segíteni neki, ő azonban beugrott az autójukba és a járműben ülő négyéves kisgyerekkel elhajtott.

A sofőr és párja belekapaszkodott a járműbe, az asszony az ajtón keresztül megragadta a vádlott ruházatát és kiabált, hogy a gyermeke a kocsiban van, de a férfit nem tudták visszatartani; hirtelen gázt adva elindult, a sértetteket rövid távon magával húzva.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező, kábítószer hatása alatt álló vádlott tudta, hogy a hátsó ülésen egy kisgyermek ül, ennek ellenére a csúszós úton nagy sebességgel hajtott el, először egy fának, majd az útpadkának ütközött. Előbb Noszlopra, majd onnan az egyik közeli faluban lévő lakóhelyére hajtott, ahol a rendőrök megállították és elfogták.

A férfinak közlekedési bűncselekmények mellett személyi szabadság megsértésének minősített esete és jármű önkényes elvételének bűntette miatt is felelnie kell.

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség a Pápai Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!