Függetlenként folytatja

2020.03.02. 19:08

Kilépett a Jobbikból Bana Tibor

Kilépett a Jobbikból a párt Vas megyei országgyűlési képviselője, Bana Tibor.

Tovább a tisztesség útján! című hétfői Facebook-bejegyzésében a képviselő azt írta: mindig a mérsékelt vonalat képviselte a Jobbikon belül. Szerette volna, ha a párt jobbközép, polgári és európai erőként működik, ehelyett nihilizmus, populizmus és belső leszámolás jött Jakab Péter és Gyöngyösi Márton vezetésével, ami „teljességgel vállalhatatlan” fogalmazott.

A továbbiakban egyetlen Vas megyei ellenzéki, független országgyűlési képviselőként akar dolgozni, a remélt 2022-es győzelmet jelentő ellenzéki együttműködéshez pedig minden erejével igyekszik hozzájárulni közölte.

A parlament honlapja szerint Bana Tibor 2018-tól hétfőig az Országgyűlés európai ügyek bizottságának alelnöke is volt.

Az elmúlt hetekben többen távoztak a pártból. Bencsik János február közepén jelentette be, hogy a jövőben független képviselőként folytatja munkáját, majd Szávay István egykori alapító és volt képviselő is kilépett. Múlt héten négy önkormányzati képviselő – Varga Dániel, I. kerület (Budavár), Zsitnyák János, I. kerület (Budavár), Kovács Dávid Attila, XXI. kerület (Csepel) és dr. Staudt Csaba, XXIII. kerület (Soroksár) csatlakozott a távozók névsorához. Péntek reggel pedig arról szóltak a hírek, hogy megszűnt a Jobbik debreceni alapszervezete, miután újabb emberek léptek ki belőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!