bűnügy

2020.03.01. 10:48

Kilenc bevándorló lapult egy embercsempész kocsijában

A járműben az ukrán sofőrön kívül kilenc férfi utazott, ketten afgán, heten pedig szír állampolgárnak vallották magukat.

Kilenc illegális migránst akart a gyanú szerint Magyarországon keresztül Ausztriába vinni egy ukrán férfi, akit vasárnap hajnalban fogtak el a rendőrök az M1-es autópályán Győr térségében – közölte a rendőrség a honlapján.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a rendőrök egy négy megyére kiterjedő akció keretében ellenőriztek egy ukrán rendszámú személygépkocsit vasárnap hajnalban az M1-es Hegyeshalom felé vezető oldalán. A járműben az ukrán sofőrön kívül kilenc férfi utazott, ketten afgán, heten pedig szír állampolgárnak vallották magukat.

Az autó utasai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a sofőrrel együtt előállították őket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az ukrán sofőr elszámoltatása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!