tragédia

2018.03.25. 15:08

Harminchét halottja van az oroszországi tűznek

Egy bevásárlóközpont gyulladt ki.

Kemerovo, 2018. március 25. Hatósági jármûvek parkolnak a füstölõ Zimnyaja Visnya nevû többszintes bevásárlóközpontnál, amely kigyulladt a nyugat-szibériai Kemerovóban 2018. március 25-én. A tûzesetben három gyerek és egy nõ meghalt, 26-an orvosi ellátásra szorultak. (MTI/AP/Szergej Gavrilenko)

Fotó: Szergej Gavrilenko

Harmincheten életüket vesztették, és 43-an megsérültek a dél-oroszországi Kemerovo egyik üzletközpontjában kitört tűzben, 70 ember (köztük 40 gyerek) sorsa nem ismert – közölte vasárnap éjjel az operatív tűzoltó-parancsnokság újabb összesítésében.

Orvosi ellátásra 32-en szorultak, 30 sérültet kórházba kellett szállítani a Zimnyaja Visnya elnevezésű központból, ahol a lángok 1500 négyzetméteren harapóztak el. Az égő épületkomplexumból száz embert menekítettek ki. Korábbi jelentésekben négy gyermek haláláról számoltak be.

Szemtanúk szerint a bevásárlóközpontban nem lépett működésbe a tűzjelző berendezés. A tűz okának megállapítására az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított.

A tragédia miatt Kemerovo megyében rendkívüli állapotot hirdettek ki és Vlagyimir Pucskov, a rendkívüli helyzeteket kezelő minisztérium vezetője a helyszínre utazott.

Egyes jelentések szerint a tűz a filmszínházban, mások szerint a játszótéren keletkezett. Két moziterem födémje beomlott.

Az épület második emeletén lévő simogatós állatkertből kétszáz állatot nem sikerült kimenteni.

Borítókép: MTI/AP/Szergej Gavrilenko

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!