Terrorizmus

2017.08.08. 21:40

Kétszázharmincöt túszt engedtek szabadon az afganisztáni tálibok

Kétszázharmincöt túszként fogva tartott polgári személyt engedtek szabadon kedd este a tálibok az észak-afganisztáni Szári-Pul tartományban a vének által folytatott közvetítés eredményeként – közölte a helyi kormányzó szóvivője.

Zabihullah Amani elmondta: az elengedett túszokat épségben kimenekítették, de a tálibok továbbra is ismeretlen számú túszt tartanak fogva. Egy nevének elhallgatását kérő biztonsági vezető elmondta, hogy mintegy száz civil rekedt a síita többségű Mirza Olong faluban, ahol szombaton nagyon sok polgári személyt megöltek.

A támadók – az Iszlám Állam terrorszervezettel szövetséges tálibok – szombaton legalább 150 családot magukkal hurcoltak. Tartományi vezetők szerint legalább 50 embert – többségükben civileket – öltek meg a faluban. A vének erőfeszítései ellenére az áldozatok holttestét nem találták meg. Helyi vezetők szerint a falut teljesen elvágták a külvilágtól, amikor a támadók begyűjtötték az összes telefont.

Az afgán hatóságok hétfőn bírálták a Szájed körzetet kétnapi harcok után szombaton elfoglaló tálibok és a Mirza Olong síita falura támadó, feltehetően az Iszlám Állam fegyveresei által végrehajtott műveletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!