tragédia

2020.01.24. 07:56

Két halálos áldozata van egy német iskolabusz balesetének

Súlyos balesetet szenvedett egy iskolabusz a türingiai Eisenach közelében, két nyolcéves diák életét vesztette, öten súlyosan, tizenöten pedig könnyebben megsérültek.

Berka vor dem Hainich, 2020. január 23. Rendõrök iskolatáskákkal a kezükben a balesetet szenvedett iskolabusz mellett Berka vor dem Hainich településen a türingiai Eisenach közelében 2020. január 23-án. Két nyolcéves diák életét vesztette, öten súlyosan, tizenöten pedig könnyebben megsérültek. MTI/EPA/Filip Singer

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Filip Singer

A sofőr szintén megsérült, sokkos állapotba került.

Tűzoltók légzsákokkal emelik meg az oldalára fordult, balesetet szenvedett iskolabuszt Fotó: Filip Singer / MTI/EPA

A diákok a berkai általános iskola második osztályának tanulói.

Az előzetes vizsgálatok szerint nincs arra utaló jel, hogy a jármű műszaki hiba, vagy a sofőr hibája miatt szenvedett volna balesetet.

A busz reggel megcsúszott a síkos macskaköveken és hátrafelé legördült egy lejtőn, miközben többször átfordult tengelye körül és végül az oldalán állapodott meg – közölte Günther Lierhammer, a türingiai rendőrség vezetője Gothában. Hozzátette:

a gyerekek kimentéséhez a buszt meg kellett emelni.

Csütörtök reggel Felső-Bajorországban szintén balesetet szenvedett egy iskolabusz. Kilenc gyerek könnyebben, illetve közepesen megsérült, míg a sofőr súlyosan. A jármű eddig tisztázatlan okok miatt letért az útról Schnaitsee és Obing települések között és egy fának ütközött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!