Ország-világ

2021.01.08. 15:19

Kegyeletsértő Hadházy Ákos halottasházban forgatott videója a Fidesz szerint

A független képviselő a kormányt bírálta a halottasház méltatlan körülményeiért, holott Szentendre polgármestere a baloldal által támogatott Fülöp Zsolt.

Mélységesen felháborító, hogy Hadházy Ákos kegyeletsértő módon, a jó ízlés határán messze túlmenően egy halottasházban készült felvételt mutat be – írta a Fidesz szentendrei csoportja a Magyar Nemzetnek küldött közleményében.

A nagyobbik kormánypárt felszólította a független parlamenti képviselőt, hogy a rémhírkeltést és a halálkampányt haladéktalanul hagyja abba és segítse a magyar kormányt a világjárvány elleni védekezésben.

„Vajon hogy érezné magát az ellenzéki politikus, ha az ő valamelyik hozzátartozóját filmezik le és osztják meg nagy nyilvánosság előtt? Milyen országgyűlési képviselő és főleg milyen ember az, aki még a holtakat is politikai haszonszerzés céljára használja fel?” – jegyezte meg a helyi Fidesz-frakció, hozzátéve: Hadházynak nem a megosztás gombot kellett volna nyomkodnia, hanem azonnal jelenteni az esetet.

A közleményben emlékeztettek, hogy a politikus

egy olyan, mobiltelefonnal készített videót osztott meg, amelyben a Szentendre tulajdonát képező Sztaravodai úti temető halottasházát mutatja be.

A videón látottak leginkább a tulajdonos önkormányzat, és az általa megbízott üzemeltető cég érintettségét vetik fel.

Vitályos Eszter választókerületi elnök a látottak után azonnal felvette a kapcsolatot a Szentendrei Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával, hogy vizsgálják ki a temetőben tapasztalt állapotokat. Illetve Fülöp Zsolt polgármestertől tájékoztatást kért és felajánlotta segítségét. Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter pedig utasította Müller Cecília országos tisztifőorvost, hogy vizsgálják ki a történteket.

„A Fidesz szentendrei csoportja mélyen együtt érez az elhunytak családtagjaival és rendkívül sajnálja a történteket” – tették hozzá.

Hadházy hozzászólásának érdekessége, hogy a független képviselő a kormányt bírálta a halottasház méltatlan körülményeiért, holott Szentendre polgármestere a baloldal által támogatott Fülöp Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!