Covid–19

2020.11.04. 21:26

Karanténba vonult a dán miniszterelnök

Önkéntes karanténba vonult Mette Frederiksen dán miniszterelnök és kabinetjének több tagja – közölte szerdán a kormányfő hivatala, miután megerősítést nyert, hogy koronavírussal fertőződött meg az igazságügyi miniszter.

Nick Haekkerup igazságügyi miniszter az éjszaka során közölte, hogy pozitív lett a vírustesztje. Facebook-bejegyzése szerint a köhögés és a láz tünetei jelentkeztek.

Haekkerup a múlt héten találkozott Frederiksennel és a kabinet néhány tagjával, illetve törvényhozókkal. A miniszterelnök a teszt eredményéig karanténban marad. A miniszterelnöki hivatal szerint a múltheti találkozó során betartották a távolságtartás szabályait.

Az igazságügyi miniszterrel való találkozás miatt önkéntes karanténba vonuló és magát teszteltető miniszterek között van a pénzügy-, a külügy-, a védelmi és az egészségügyi miniszter.

Az ellenzéki Konzervatív Néppárt vezetője, Soren Pape Poulsen közölte, hogy ő is elkapta a vírust. Szintén megfertőződött a koronavírussal Lars Christian Lilleholt, az ellenzéki Liberálisok tagja, aki arról számolt be, hogy hétfőn kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!