Kétszer 25 csomag marihuána

2017.07.25. 10:37

Röszkénél próbálkoztak a kábítószercsempészek

Vádat emelt egy macedón és egy koszovói-horvát kábítószercsempész ellen a Csongrád Megyei Főügyészség, mindkét férfi több mint tíz kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába szállítani – tájékoztatta a főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, az előzetes letartóztatásban lévő két férfit különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a macedón férfi január 5-én jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőnél. A vámvizsgálat során a pénzügyőrök a férfi gépkocsijában 25 csomag, mintegy tizenhét kilogramm marihuánát találtak. A férfi a drogot Nyugat-Európába akarta szállítani, a kábítószer tiszta hatóanyag-tartalma mintegy 2400 gramm volt, ami több mint a kétszeresével haladta meg a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A koszovói-horvát férfi február 17-én érkezett a röszkei határátkelőre. A férfi a gépjárművébe 25 csomag, mintegy tizenkét kilogramm marihuánát rejtett el. A kábítószer tiszta hatóanyag-tartalma mintegy 1300 gramm volt, ami szintén meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát – tudatta az ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!