Járvány

2020.07.06. 17:24

Ismét ezer fölé emelkedett az aktív betegek száma Ausztriában

Ismét ezer fölé emelkedett a még kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma Ausztriában, az egészségügyi minisztérium hétfői jelentése szerint 1012 aktív beteget tartanak nyilván.

Az országban már 18 ezer 365 ember koronavírustesztje lett pozitív. Közülük 16 ezer 647-en időközben meggyógyultak. A betegség okozta szövődményekbe 706-an haltak bele.

Hétfőn 85 új esetet diagnosztizáltak. Közülük a legtöbben Felső-Ausztriában (57), illetve Bécsben (21) vannak.

Thomas Stelzer, Felső-Ausztria tartományi vezetője elrendelte, hogy ismét tegyék kötelezővé a járvány elleni küzdelemhez szükséges óvintézkedések egy részét. Így keddtől a hivatalokban szájmaszkot kell viselni, a településeken pedig kerülni kell a nagyobb csoportosulásokat, és be kell tartani a legalább egy méteres távolságot.

Pénteken egy hétre bezárták az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket a tartomány öt járásában: Linzben, a Linz vidéki járásban, Welsben, a Wels vidéki járásban, valamint az Urfahr környéki járásban.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter kijelentette: hatékony intézkedésekkel kell megakadályozni, hogy a vírus a regionális szinten kialakult gócpontokból továbbterjedjen. A tárcavezető örömtelinek nevezte ugyanakkor, hogy a járvány terjedésekor helyi szinten nagyon pontosan meg lehet állapítani, honnak ered és hogyan terjed a fertőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!