Díjszabás

2017.07.17. 15:38

Ismét az egynapos autópálya-matrica bevezetését sürgeti a Jobbik

Az ellenzéki párt különböző utazási kedvezményeket javasol.

Z. Kárpát Dániel alelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján indokolatlan sarcnak nevezte, hogy egy egynapos ügyintézéshez vagy egészségügyi kezeléshez is csak 10 napos matricával lehet igénybe venni a fizetős utakat. Mint mondta, Európában Magyarországon a legmagasabb az éves matrica díja és a megyei díjszabás is a középmezőnyben található.

A Jobbik javaslata, hogy kedvezményes áron, magyar állampolgár egy napra is tudjon autópálya-matricát váltani – fogalmazott, majd kérdésre kifejtette: nem tesznek éles különbséget magyar és uniós állampolgárok között, ugyanakkor például ha magyar benzinkúton vagy magyar mobilszolgáltatónál vásárolható a matrica, akkor az olyan paramétereket hoz be, ami miatt a magyarok fogják inkább igénybe venni.

Z. Kárpát Dániel azt is közölte, hogy javaslatcsomagot dolgoztak ki a motorosoknak is: nekik is az autósokkal azonos kedvezményeket – például egynapos matricát – szeretnének.

Címkék#Jobbik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!