Természeti katasztrófa

2018.10.01. 05:59

Indonézia elfogadja a nemzetközi segítséget a cunami után

Joko Widodo indonéz elnök engedélyezte, hogy az ázsiai ország nemzetközi segítséget fogadjon el az országra pénteken lesújtó földrengés és szökőár után – tudatta hétfőn az ország befektetéskoordináló bizottságának vezetője.

A természeti csapásnak eddig több mint 1200 megerősített halálos áldozata van, és elképzelhető, hogy ez a szám emelkedni fog, ha a hatóságoknak sikerül elérniük azokat a területeket, amelyeket a földrengés és a cunami megközelíthetetlenné tett.

„Összesen 1203 holttestet találtunk eddig, bár néhányat még nem sikerült azonosítani” – mondta Insan Nurrohman, az Aksi Cepat Tanggap segélyszervezet igazgatóhelyettese, a Paluban tevékenykedő önkéntesek információira hivatkozva.

Willem Rampangilei, az indonéz katasztrófavédelmi ügynökség vezetője vasárnap tudatta: 300 áldozat tömegsírba kerül, amit egészségügyi és vallási okokkal magyarázott. Indonézia a világ legnépesebb muszlim országa, és az iszlám előírásai szerint a holttesteket a halált követő 24 órán belül végső nyugalomra kell helyezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!