Ország-világ

2020.07.31. 20:43

Indexes korrupcióra utalt az igazgatósági elnök (videó)

Bodolai László arról beszélt, ő nem köt olyan szerződéseket haverokkal, hogy a fele visszajön, de az Indexen belül meg lehetett tenni, ha valaki ezt nagyon úgy akarta.

Indexes korrupcióra utalt Bodolai László a Spirit FM-en. Eközben Dobrev Klára azt szorgalmazza, hogy a baloldali önkormányzatoknak kellene pénzt fordítaniuk egy új sajtótermékre, mivel csak így biztosított a függetlensége. A Fidesz kommunikációs igazgatója viszont emlékeztetett, épp a baloldal gyártja az álhíreket – számolt be róla a hirtv.hu.

Az ATV-ben ismerte el csütörtökön Dobrev Klára, hogy egyeztetett az Index kirúgott főszerkesztőjével, Dull Szabolccsal. A DK európai parlamenti képviselője szerint a magyar sajtószabadságról beszéltek, amit majd az Európai Parlament számára készített jelentéshez használnak fel.

Dobrev a saját szempontjai alapján válogatta ki, hogy számára ki a független, a nemzeti értékeket valló szervezeteket például kihagyta. Szerinte független sajtót csak a baloldal tudna jól működtetni.

„Hogyha a baloldali önkormányzatok, a demokratikus önkormányzatok, finanszírozást, támogatást nyújtanak a sajtónak, azt csak egyetlenegy feltétellel tehetik meg, hogy pontosan tisztában vannak azzal, hogy semmilyen beleszólási nincsen abba, hogy a szabad, független sajtó mit ír és hogyan ír” – jelentette ki.

Ha Dobrev Klára aggódik a sajtószabadságért, akkor a jelentésébe foglalja bele a baloldali álhírterjesztőket is – ezt mondta a HírTV-nek a Fidesz kommunikációs igazgatója.

„Remélem, hogy ebben a jelentésben nem fog megfeledkezni arról, hogy hogyan gyártja a balliberális média a fakenews-okat, az álhíreket! Ennek a legjobb példája az a baloldali kamuvideó, amit Korózs Lajos egy álmentőssel készített. A balliberális média pedig forráskritika nélkül átvette és nemzetközi szinten is terítette. Tehát, remélem, hogy Dobrev Klára, amikor a magyar médiahelyzetről beszámol, akkor erről sem fog elfeledkezni” – közölte a csatorna híradójával Hollik István.

Csakhogy a magukat függetlennek valló indexesek például Karácsony Gergely főpolgármestert nem akarták támadni – erről a 444 ír Bodolai László egyik értekezletén elhangzottakra hivatkozva. A Spirit FM-en pedig az Indexen belüli lehetséges korrupcióról is beszélt.

Az igazgatósági elnök hozzátette, hogyha a szerkesztőségből felmondott újságírók egy másik Indexet alapítanak az azt jelenti, hogy az új portált már az Index-ügy-kirobbanása előtt bejegyezték és a szerkesztőség szétverése egy előre eltervezett mesterterv volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!