Elismerésre méltóak

2018.10.05. 08:04

Ismer példaértékű életet élő férfit? Jelölje díjra!

Még lehet jelölni azokat a férfiakat, akik áldozatos munkájukkal, példamutatásukkal érdemesek a II. Gránit Oroszlán Példakép Díj elnyerésére.

A Férfiak Klubja öt kategóriában, – Apa példakép, Férfipedagógus példakép, Mester példakép, Közéleti példakép, és idén először Felelős üzletember példakép kategóriában választja ki a díjazottakat. A jelölési időszak október 10-én éjfélig tart. Az ünnepélyes eredményhirdetés és a díjkiosztó gála november 19-én, a Férfiak Világnapján, a New York Palace dísztermében lesz – számol be a díjjal kapcsolatos sajtótájékoztatón elhangzottakról a csalad.hu.

A Férfiak Klubja vezetője, Bedő Imre úgy fogalmazott: a cél az, hogy megtalálják a kisközösségek példaképeit. Hozzátette: minden generáció példaképei nagyban befolyásolták a fiatalok életútját.

Ma különösen fontos a példakép, mert nagy a válások száma, a férfiak sokat dolgoznak, alig vannak jelen a családokban.

Ezért közösségi szinten kell újraépíteni a férfiideált. Bejelentette: a zsűritagok idén Kósa Erika üzletasszony, Szily Nóra médiaszemélyiség, Imre Géza párbajtőrvívó – ő a tavalyi közéleti kategória győztese – illetve Süveges Gergő médiaszemélyiség.

Fotó: család.hu

Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár úgy fogalmazott: az állam szerepe, hogy igyekszik felhívni a figyelmet az értékválsággal küzdő világban, a családban milyen jelentős szerepük van a férfiaknak, illetve a jogalkotásban is ezt erősítse.

Magyarországon szinte minden családtámogatási eszközt az apák is igénybe tudnak venni.

Példaként említette, hogy a gyed 8 százalékát az apák veszik igénybe. Kijelentette: nincs nagyobb élmény egy férfi életében, mint az apaság.

Imre Géza olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőröző kijelentette: megtiszteltetésnek érezte tavaly a jelölést. Jó érzés, hogy mások is úgy gondolják, érdemes erre a díjra. Ez volt az első olyan díj az életében, amit nem egy jó eredményért, hanem az életben betöltött szerepéért kapott – mondta.

Borítókép: Imre Géza (b), Bedő Imre (k) és Beneda Attila. Forrás: csalad.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!