Katasztrófavédelem

2021.02.26. 09:28

Idén eddig tizennyolcan haltak meg lakástűzben

Idén már több mint ezerháromszáz otthonban keletkezett tűz, kilencvenöten sérültek meg és tizennyolcan vesztették életüket – közölte pénteken az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, kiemelve: füstérzékelő használatával haláleseteket, füstmérgezéseket lehetne megelőzni.

Azt írták, hogy a legtöbb tűzeset nyílt láng használata vagy elektromos hiba miatt következik be. Gyakori, hogy a fűtőeszköz, a kémény rossz állapota, dohányzás vagy főzés vezet lakástűzhöz.

Egy plafonra szerelt füstérzékelővel a halálesetek, füstmérgezések megelőzhetők lennének, a keletkezett kár mértéke pedig minimalizálható lenne, hiszen a szerkezet a tűz keletkezésekor azonnal jelez – tették hozzá.

Kitértek arra, hogy legutóbb szerdán halt meg egy ember, miután kigyulladt egy hatvan négyzetméteres lakóház több helyisége Jásziványban. Az elsődleges vizsgálatok alapján a tüzet nyílt láng használata okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!