Keresztül Budapesten

I. kerület Luxus lakóház
Átadták az Országház utca újjáépített szakaszát, a Lovas úti parkot, valamint az Anjou Residence budavári luxus lakótömbjét. Az avatáson Nagy Gábor Tamás budavári polgármester mondott köszöntőt. (vs)

II. kerület Természetfotós gyerekek
A Marczibányi Téri Művelődési Központ és a Fényecset Fotóklub gyermekpályázatot hirdet. Olyan fényképeket várnak az általános iskolásoktól október 25-ig, amelyek állatokat, növényeket, tájakat ábrázolnak. (sk)

III. kerület Őszi nagytakarítás
Szombaton takarítási akciót szervez az önkormányzat. A munkához szükséges eszközöket biztosítják. A szemetet a Medgyessy Ferenc utcai iskola melletti területen 9.30-tól 11.30-ig, a Pais Dezső utcai iskola előtti területen 12-től 14 óráig lehet leadni. (tt)

IV. kerület Hitel a panelházaknak
Az önkormányzat támogatásával az újpesti panelházak lakástulajdonosai százmillió forintos felújítási hitelhez juthatnak. A lehetőséggel eddig 16 társasház élt, s juttatta el pályázatát a hivatalhoz. (vs)

V. kerület Táncház
Szombaton délután öt órától a belvárosi Aranytíz Művelődési Központban a Kalamajka együttes szolgáltatja a zenét a mező-költényi és kalotaszegi táncokhoz, népdalokhoz. (ka)

VI. kerület BÁL
Hagyományteremtő bált rendez az önkormányzat ma este hét órától. A Lovag utcai New Orleans Music Club-beli estélyre hivatalosak a kerület dísz-polgárai, a közélet vezető személyiségei. A szervezők célja, hogy erősödjön az összefogás azok között, akik segíthetik Terézváros fejlő-
dését. (vs)

VII. kerület Emlékfa
A rasszizmus ellen tiltakozva Teleki László roma ügyekért felelős politikai államtitkár, Hunvald György, Erzsébetváros polgármestere és Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége ügyvezető igazgatója emlékfát ültetett a Klauzál téren. (vs)

VIII. kerület Egyetemi-főiskolai napok
Hétfőn tájékoztatót tartanak középiskolások számára a Budapesti Műszaki Főiskola Bánki Donát gépészmérnöki főiskolai karon 10 és 13 óra között. A felvételire készülők kérdéseket tehetnek fel az oktatóknak a felvételi követelményekről és a képzéstípusokról. (tt)

IX. kerület TELEVÍZIÓ
Az UNESCO Camera-Díját elnyerő Duna Televízió mutatkozik be vasárnap a Star Caféban. A Ráday utcabeli kávézóban egész nap várják a vendégeket. Az utcabeli helyszíneken több mint száz, ritkán látott vagy eddig be nem mutatott filmet vetítenek. (rv)

X. kerület ISTÁLLÓTŰZ
Kigyulladt a Kincsem Park egyik istállója. A tűzoltók hét vízsugárral oltották el a tüzet, négy versenylovat és egy birkát mentettek ki az épü-letből. (ia)

XI. kerület Vajdasági fesztivál
Egész napos rendezvényt tartanak ma a Fonó Budai Zeneházban. A programok között kulturális és történelmi emlékek bemutatója, óbecsei versmondók előadása, gyermektáncház és népzenei együttesek hangverse-nye szerepel. Az érdeklődőket reggel 9-től este 9-ig
várják. (tt)

XII. kerület Összegyűltek az adományok
Az önkormányzat kárpátaljai és székelyföldi magyarok támogatására gyűjtést szervezett. Az előző évekhez hasonlóan nagyon sok felnőtt- és gyermekruhát, ágyneműt, tisztítószert, sporteszközt és játékot ajánlottak fel a hegyvidék lakói. (vs)

XIII. kerület Játék autók
A Peugeot Hungária autókiállításán összegyűlt kisautókat megkapták a Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon lakói. (vs)
XIV. kerület Avatás Helytörténeti műhelyt adtak át a Kassák könyvtár tetőterében, ahol a civil szervezetek tudnak tevékenykedni. Az ingatlant júliusig egy vállalkozó bérelte az önkormányzattól évi kétmillió forintért. (nvzs)

XV. kerület Óvodai vásár
Mihály-napi vásárt tartottak a Hartyáni Nevelési Központ óvódájában. A gyerekek és szüleik készítette ajándéktárgyak eladásából befolyt pénzt helyben használnálják fel. (zsp)

XVI. kerület Közel a segítség
A kerületi tűzoltóság tűzmegelőzési osztálya elköltözött a XIII. kerületbe. Szükség esetén a zuglói tűzőrségről, a közeli Egressy út 114–116. szám alól jönnek a lánglovagok. (lma)

XVII. kerület Útfeltöltés
A kerület kétszázmilliót költ több rákoskerti, rákoshegyi és rákoskeresztúri földút zúzott kővel történő feltöltésére. A munkát már csatornázott, árokkal rendelkező utcákban végzik.
A földutakat négy méter szélességben 10-15 centiméter zúzott kővel borítják be. (tt)

XVIII. kerület Évadnyitó
A Lőrinci Színpad tizedik évadjának első előadását rendezték a felújított Rózsa Művelődési Házban pénteken. A gyerekközönség a Na még egyszer csinn-bumm cirkusz című darabot láthatta. (nvzs)

XIX. kerület Új játszótér
Átadták a megszépült Toldy és Kazinczy utca közötti játszóteret. Kispest az elmúlt két évben 80 millió forintot költött a modernizálásra, összesen kilenc játszóparkot újítottak fel teljes egészében. (sk)

XX. kerület Veszélyes hulladék
A pesterzsébeti önkormányzat veszélyeshulladék-gyűjtő akciót szervezett október 16-ra. A hulladékudvarban veszik át az akkumulátorokat, gumiköpenyeket és vegyi anyagokat. (vs)

XXI. kerület Felújítják a rendelőt
Az Áruház téri szakorvosi rendelőintézet rekonstrukciója megkezdődött. Több mint ötvenéves fennállása óta említésre méltó változtatás nem történt az épületen. (vs)

XXII. kerület Régi hangszerek
Muzsikáló gépek évszázada címmel régi hangszerekből nyílt kiállítás a Nagytétényi Kastélymúzeumban. A bemutatott hangszereket Korenchy Gábor szólaltatja meg vasárnap délután háromkor. A zenegépeket november 14-ig lehet megtekinteni. (kg)

XXIII. kerület Lakbérek
Soroksár képviselő-testületének döntése szerint az önkormányzati összkomfortos lakások bérleti díja négyzetméterenként 146, a komfortosoké 125, a félkomfortosoké 61, a komfort nélkülieké 37, a szükséglakásoké pedig 23 forint. (vs)

francia labdarúgás
Sagnol szerint csak irigykedhetnek a németekre
szerencsére csak kisebb / 1 perce
Földrengés volt Somogyban
A Richter-skála szerinti 3,5-es földmozgást a lakosság ugyan érzékelte, de károkról nem érkezett bejelentés.
Gyász
"Egész életeden át szívesen dolgozva éltél, Most bánatot ránk hagyva, csendesen elmentél. Örök álom zárta le drága szemed, Megpihenni tért két dolgos kezed." Fájó szívvel emlékezünk a feledhetetlen Kaszab Tiborné halálának 8. évfordulóján. A gyászoló család
"Szüntelenek az élet körei nélküled, mégis veled folytatódnak, mint az előző estével a nap." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Szabó Edit a Komáromi Nyugdíjas Egyesület volt elnöke életének 71. évében súlyos betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. június 6-án, szombaton, 10 órakor lesz a komáromi temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család
Isten útjai vezethetnek sötétségen át, de mindig világosságba torkollanak." (T.h. Sorg) Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Klár Emília életének 95. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. június 4-én, csütörtökön, 11 óra 30 perckor lesz a győri kármelita templom kriptájában.
"Két éve meghaltam, most már ne sírjatok! Isten hívott, magához szólított. Ha emlegettek, én veletek vagyok, Rám gondolva, mosolyogjatok! " Soha el nem múló fájdalommal emlékezünk szeretett feleségemre, édesanyánkra és nagymamámra Mercz Lászlónéra halálának évfordulóján. Szerető férje, gyermekei és unokája
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Reisz Jánosné Oskovics Margit Anna életének 88. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. június 6-án, szombaton, 11 órakor lesz Tatán, a Környei úti temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik felejthetetlen szerettünk búcsúztatásán megjelennek, ravatalára a kegyelet virágait helyezik és fájdalmunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Drága Családom és Barátaim! Ezúton szeretnék még egyszer, utoljára hozzátok szólni. Elérkezett a búcsúzás ideje… 2020. április 27-én megnyugvással a szívemben örökre lehunytam szemem. Kérlek benneteket, hogy úgy őrizettek meg engem a szívetekben, ahogy ezen a fotón tekintek rátok. Tatán, a Kocsi úti új temetőben 2020. június 4-én, csütörtökön, 11 órakor tartandó szertartáson egy szál virággal búcsúzzatok el tőlem. Kulcsár Adorján Búcsúzik Tőled: Családod minden tagja és barátaid
„Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk álltál, Te, aki sosem kértél, csak adtál, Örökre elmentél. Szereteted szívünkben örökké él.” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó férj, édesapa, nagypapa Czinczki László vízvezeték-szerelő tatai lakos 63 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2020. június 5-én, pénteken, 15 órakor lesz Tatán, az Almási úti temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, a ravatalra koszorút, virágot helyeznek és gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Kiss Béláné Süle Mária Éva 79 éves korában csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. június 5-én, pénteken, 13 órakor lesz Tatán, a Környei úti temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, a ravatalra koszorút, virágot helyeznek és gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Czibók László ÉNB Miki népszerű youtuber 52 éves korában váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. június 5-én, pénteken, 11 órakor lesz Tatabányán, az újtelepi temetőben (új ravatalozó). Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik felejthetetlen szerettünk búcsúztatásán megjelennek és fájdalmunkban együttérző szívvel osztoznak. A gyászoló család
„Egy könnycsepp a szemünkben Érted él, Egy gyertya az asztalon Érted ég, Egy fénykép, mely őrzi emléked, S egy út, mely elvitte az életed. A bánat, a fájdalom örökre megmarad, Mindig velünk leszel, az idő bárhogy is halad.” Fájó szívvel emlékezünk Orbán Mihály halálának 20. évfordulójára. Emléked legyen áldott, nyugalmad csendes. Szerető, emlékező családja
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a szeretett édesanya, nagymama, dédnagymama és jó rokon Goldschmidt Ferencné Baumgartner Mária 86 éves korában hosszan tartó betegség után elhunyt. Hamvait szűk családi körben helyeztük végső nyughelyére az oroszlányi városi temetőben. Aki szerette és tisztelte őrizze meg emlékezetében. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk minden ismerőssel, hogy Lovasi Józsefné Marika 2020. május 21-én 83 éves korában eltávozott e világból. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. május 30-án, szombaton, 12 órakor lesz Tatabányán, a felsőgallai temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy id. Boda József bánhidai lakos életének 84. évében váratlanul elhunyt. Szerettünk hamvait 2020. június 2-án, kedden, 11 órakor helyezzük örök nyugalomra Tatabányán, a Síkvölgyi temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik felejthetetlen szerettünk búcsúztatásán megjelennek, ravatalára koszorút és virágot helyeznek, s gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Gulyás Tibor 78 éves korában hosszú betegség után csendesen elhunyt. Hamvait szűk családi körben helyezzük örök nyugalomra. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Paulik Béla a Központi Műhely volt dolgozója életének 80. évében elhunyt. Szerettünk hamvait a jelenlegi helyzetre való tekintettel, szűk családi körben helyezzük végső nyugalomra Tatabányán, az újtelepi temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Csatári József tatai lakos 68 éves korában türelemmel viselt, rövid betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. május 29-én, pénteken, 15 órakor lesz Tatán, a Környei úti temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik felejthetetlen halottunk búcsúztatásán megjelennek, sírjára koszorút, virágot helyeznek és mély gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Vranovits József 68 éves korában elhunyt. Felejthetetlen halottunk hamvait szűk családi körben helyezzük el. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Hornyák Ádám 72 éves korában hosszan tartó betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. május 28-án, csütörtökön, 15 órakor lesz a tardosi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Köpe Mihály 76 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. május 29-én, pénteken, 15 órakor lesz Tatán, az Almási úti temetőben. A gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Tóth Jánosné Kovács Rozália 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. május 28-án, csütörtökön, 13 órakor lesz a szomódi temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik felejthetetlen halottunk búcsúztatásán megjelennek, sírjára koszorút, virágot helyeznek, és mély gyászunkban őszinte szívvel osztoznak. A gyászoló család
Tudományos áttörés / 30 perce
Ősi titkokat tár fel a Holt-tengeri tekercsek DNS-vizsgálata
Sláger / 34 perce
Angolul is meghallgathatja az Európa 2020 című dalt (videó)
Idegenforgalom / 38 perce
Kötelező a koronavírusteszt vagy a 14 napos karantén az Izlandra utazóknak
folytatás / 47 perce
A koronavírus-járvány elleni védekezésről szól a nemzeti konzultáció első négy kérdése
Korszerűsítés / 1 órája
Júliustól jönnek az új alapanyagú 100 forintosok
Erősebb a korlátozásnál / 1 órája
A szerelmeseken még a járvány sem fogott ki – a számok tükrében