Járvány

2020.11.20. 10:03

Hetvenhét rendőr sebesült meg az erőszakba torkolló berlini tüntetésen

A Brandenburgi kapunál rendezett demonstráción a nagyjából tízezer résztvevő többsége nem tartotta be a fertőzésvédelmi előírásokat.

Hetvenhét rendőr sebesült meg az erőszakba torkolló szerdai berlini tüntetésen, és 365 tüntetőt vettek őrizetbe a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások elleni demonstráción – közölték a hatóságok.

A német főváros és az egész ország egyik jelképeként számon tartott Brandenburgi kapunál rendezett demonstráción a nagyjából tízezer résztvevő többsége nem tartotta be a fertőzésvédelmi előírásokat – maszkviselés, távolságtartás -, ezért a rendőrség a kezdete után röviddel befejezettnek nyilvánította a megmozdulást, és felszólította a tüntetőket, hogy oszoljanak szét.

Miután erre legnagyobb részük nem volt hajlandó, a rendőrök vízágyúkat vetettek be ellenük. A tömegből azonban számosan a rendőrökre támadtak.

A rendőrség vezetése szerint embereik évtizedek óta nem tapasztaltak olyan dühödt erőszakot tüntetők részéről Berlinben, mint most.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!