Ország-világ

2020.07.26. 13:51

Hétfőtől szigorítja a beutazást Ausztria

Az új szabályok a koronavírus-járvány szempontjából kockázatot jelentő 32 országból visszautazókra vonatkoznak, Magyarország ebben nincs benne.

Hétfőtől szigorítja a beutazást Ausztria; Magyarországra nem vonatkoznak az új szabályok – közölte az osztrák sajtó vasárnap.

A beutazási korlátozások azokra vonatkoznak, akik a koronavírus-járvány szempontjából kockázatot jelentő 32 ország valamelyikéből kívánnak visszatérni Ausztriába.

A visszatérőknek rendelkezniük kell egy 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-teszttel. Annak hiányában házi karanténkötelezettségnek kell eleget tenniük. A karanténban lévők kötelesek 48 órán belül saját költségükre elvégeztetni a koronavírus-tesztet. Azok, akik ezt elmulasztják, akár 1450 euró pénzbírságra is számíthatnak.

Magyarország a koronavírus-járvány szempontjából stabil országnak számít, így továbbra is korlátozások nélkül lehet beutazni onnan Ausztriába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!