Ország-világ

2021.06.17. 18:07

Hatalmas nemzetközi találkozókat lódított Karácsony Gergely (videó)

Kiderült, senkivel sem találkozott.

Karácsony Gergely teljesítményét a sorozatos hazugságokkal, a teljes tehetetlenséggel és a totális összeomlással lehet jellemezni – írja az Origo.

Budapest főpolgármesteréről most már napi rendszerességgel derülnek ki újabb elképesztő történetek, mostanra pedig hazugságspirálba került. Ezúttal az derült ki, hogy egyetlen európai miniszterelnökkel sem találkozott, pedig a múlt héten még azt állította, hogy többekkel is találkozót szervezett.

Tovább folytatódik Karácsony Gergely elképesztő hazugságszériája, amely a főpolgármester angol nyelvtudásának hiánya miatt kezdődött. Később kiderült, hogy a nevét hamisan írták rá egy angol nyelvű kutatásra, nem tölthette volna be adjunktusi munkakörét a Corvinus egyetemen, és valótlant állított saját önéletrajzában is, ahol doktori fokozatot tüntetett fel, pedig ezzel ellentétben kétszer is eltanácsolták az egyetemről, és egyébként sem szerezhette volna meg a doktorátust, mivel nem rendelkezik nyelvvizsgával.

Karácsony ahelyett, hogy beismerte volna hazugságait, inkább elképesztő hazug magyarázkodásba kezdett. Azt állította, hogy valójában tud angolul, de nyelvtudása hiperpasszív, illetve az angol egy speciális szakmai részét beszéli, a hétköznapit pedig nem. A baloldal miniszterelnök-jelölt jelöltje saját professzorát is becsapta a Phd-időszak alatt.

Azt mondta Lánczi Andrásnak, hogy kevés kell a dolgozatának befejezéséhez, ezért kapott többek között haladékot is, azonban még így sem sikerült befejeznie a munkát. Mikor már teljesen eltemették a hazugságok, Karácsony a diszlexiájára hivatkozott. Pontosabban azt állította, hogy korábban diszlexiája volt az egyik tanára szerint, azonban ez később magától elmúlt, ami teljességgel lehetetlen.

Budapest főpolgármestere most ismét lebukott. A múlt héten azt állította, hogy néhány napon belül több európai miniszterelnökkel is találkozik majd. A Drót.info végignézte az azóta eltelt egy hét eseményeit, de egyetlen ilyen találkozóra sem bukkant. Úgy tűnik, hogy senki sem veszi komolyan Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt jelöltjét, pedig Karácsony korábban az Indexnek még azt nyilatkozta, hogy nincs olyan nemzetközi kapcsolatrendszere baloldali politikusnak Magyarországon, mint amilyen neki van. Pedig a főpolgármesternek leginkább semmilyen nincs.

Karácsony híres nemzetközi kapcsolatai akkor is remekül megmutatkoztak, amikor a Deutsche Welle riportere angolul akarta kérdezni a főpolgármestert. Akkor azzal hárították el a tudósítót, hogy majd a következő napokban Karácsony angol nyelven tart nemzetközi sajtótájékoztatót. Ez természetesen nem történt meg. Annyival elintézték az egészet, hogy a Főpolgármesteri Hivatal kiadott egy közleményt, miszerint volt ugyan egy zártkörű „sajtó háttérbeszélgetés„, de azon természetesen egyetlen magyar újságíró sem vehetett részt.

Szintén megmagyarázhatatlan, hogy Karácsony Gergely miért ment ki a magyar válogatott portugálok elleni mérkőzésére, miközben korábban azt állította, hogy nem szereti a focit, valamint olyan kijelentéseket is tett, hogy az ő városában biztosan nem lesz több stadion.

Az Origo egy sajtótájékoztatón kérdezte arról a főpolgármestert, hogy mit vár a magyar válogatottól és azt is, hogy mi lesz a csapattal Szoboszlai Dominink nélkül. Erre Karácsony Gergely zavaros nevetgélésbe kezdett, látszólag fogalma sem volt, hogy ki a magyar válogatott legnagyobb sztárja. Baranyi Krisztinának, az amúgy legsúlytalanabb baloldali polgármesternek kellett kisegítenie egy közhelyes válasszal.

Annyira sem érdekelte a főpolgármestert a részben Budapesten rendezett labdarúgó-Eb, hogy a Puskás stadion környékét rendbe tetesse. A környéken közlekedőket derékig érő gaz, szemétkupacok, kosz és mocsok fogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!