covid-19

2021.04.09. 22:44

Három francia rendőr megsérült, amikor megszakított egy illegális bulit Korzika szigetén

Az ügyész tájékoztatása szerint a bulizók semmilyen egészségvédelmi intézkedést nem tartottak be.

Megszakított a francia rendőrség péntekre virradóra egy illegális bulit Korzika szigetén, ahol mintegy százan gyűltek össze az egyik éjszakai szórakozóhelyen Bastia városában. Az intézkedés közben három rendőr megsérült – közölték a helyi hatóságok.

„Két embert őrizetbe vettek, az egyiket közhivatalt ellátó személy elleni erőszak, egy másikat, az illegális buli szervezőjét, pedig mások élete veszélyeztetésének gyanúja miatt” – olvasható Arnaud Viornery bastiai ügyész közleményében.

A helyi prefektus megerősítette, hogy éjjel 1 órakor a bastiai Toga-kikötőben a rendőrség közbelépett az egyik éjszakai szórakozóhelyen, amely illegálisan kinyitott, és ahol mintegy százan voltak jelen.

Az ügyész tájékoztatása szerint a bulizók semmilyen egészségvédelmi intézkedést nem tartottak be. Ráadásul olyan helyen tartózkodtak, amely a tűzvédelmi szempontból is kockázatos volt, mivel a vészkijáratokat belülről elbarikádozták.

A helyszínre érkező rendőröket a résztvevők közül többen megdobálták és megtámadták a prefektúra szerint, amely a „leghatározottabban elítélte a felelőtlen és súlyos magatartást”.

A három rendőr két, három, illetve öt napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, az egyiküket megütötték.

A járványügyi korlátozások részeként az éttermek, bárok és a szórakozóhelyek október vége óta zárva tartanak, a gyülekezés hat főig engedélyezett, és az otthonokban szervezett családi és baráti étkezésekhez is hat fős korlátozást ajánlanak a hatóságok Franciaországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!