Bombafenyegetés

2018.08.17. 06:42

Kilenc chilei repülőgépnek kellett kényszerleszállást végrehajtania egyszerre

Az első hírek még három repülőgép kényszerleszállásáról szóltak, de később Victor Villalobos Collao, a dél-amerikai ország repülésügyi hatóságának vezérigazgatója azt mondta helyi idő szerint még csütörtökön, hogy kilencet ért fenyegetés, ennyinek kellet megszakítania az útját.

Collao szerint tizenegy fenyegetés érkezett, de közülük csak kilenc vonatkozott konkrét, létező repülőjáratokra. A fenyegetések a legnagyobb dél-amerikai légitársaság, a chilei LATAM irodáiba futottak be, de a Sky Airlines chilei fapados cég gépeit is érintették.

Mind a kilenc gép kényszerleszállást hajtott végre, az összeset átvizsgálták, de egyik fedélzetén se találtak robbanóanyagot, és senkinek nem esett baja.

A LATAM egyik gépe például a perui fővárosból, Limából a chilei fővárosba, Santiago de Chilébe tartott, és Pisco dél-perui városban szállt le. A chilei Sky Airlines több gépe visszafordult Santiagóba, miután a pilótákat figyelmeztették a fenyegetésre.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki fenyegetőzött és miért. A rendőrség egyelőre nem közölt semmit az ügyről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!