Tragédia

2018.08.26. 07:43

Hanyagság miatt hallgatja ki a rendőrség a kiégett kínai szálloda tulajdonosát

Őrizetbe vették annak az északkelet-kínai szállodának a tulajdonosát, amelyben szombatra virradóra tűz ütött ki. A szerencsétlenségben 19 ember meghalt, 23-an megsérültek.

A Hejlungcsiang tartomány székhelye, Harbin, turisták által kedvelt negyedében található Pejlung Hot Spring üdülőszálló tulajdonosát hanyagság miatt hallgatja ki a rendőrség – közölte a közösségi médiában lévő oldalán a város közbiztonsági hivatala.

Az állami televízió jelentése szerint a harbini Sun Island üdülőnegyedben lévő szállodában helyi idő szerint szombaton hajnali négy óra után keletkezett a tűz. A 105 emberrel és 30 tűzoltóautóval felvonuló tűzoltóknak több mint három óra alatt sikerült megfékezni a lángokat.

Kínában, ahol a biztonsági előírásokat gyakran nem tartják be, gyakoriak a halálos kimenetelű tűzesetek. Áprilisban tizennyolcan haltak meg és öten sérültek meg, amikor tűz ütött ki egy dél-kínai városban, egy karaoke bárban. Novemberben egy dél-kínai panzióban keletkezett tűznek 19 halottja és nyolc sérültje volt. 2015 májusában 38 ember halt meg egy idősotthonban kitört tűzben a Honan tartománybeli Pingtingsanban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!