új harci járművek

2021.02.09. 19:55

Hamarosan szolgálatba állnak a honvédség morcos páncélosai, a Gidránok

A különleges, modern és erős harci járművek saját keréken gurultak át leendő bázisukra, Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába.

Forrás: honvedelem.hu

A Magyar Honvédség hamarosan szolgálatba álló, török gyártású járműveit két szakaszban – az MH Katonai Rendészeti Központ felvezetésével – szállítják át Tatára a dandár katonái. Az első öt páncélozott harcjárműből álló konvoj hétfő éjszaka, éjfél után gördült be szolgálati helyére, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába – írja a honvedelem.hu.

A támogató feladatokat ellátó, Ejder Yalcin típusú páncélozott harcjárművekből 2019-ben rendelt tíz darabot a Magyar Honvédség a török gyártótól. A magyar Gidrán névvel ellátott járműveket – megérkezésük után – a HM ArmCom Kommunikációtechnikai Zrt. szakemberei korszerű híradástechnikai eszközökkel szerelték fel.

A tizenhat tonnás, 4x4-es meghajtású, 374 lóerős Gidránok amellett, hogy nagyfokú védelmet nyújtanak személyzetük és a szállított katonák számára, azokkal a technikai berendezésekkel is rendelkeznek, amelyek elengedhetetlen részei a modern haderőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!