óriási káosz

2018.02.02. 10:57

Halálos áldozatokat is követelt a havazás Japánban

Péntekre virradóra Honsú középső részén egyes helyeken húsz centiméter hó esett. Két hét sem múlt el azóta, hogy Tokióban az elmúlt négy év legsúlyosabb havazása okozott komoly gondokat. Akkor, január 22. és 23. között 23 centiméter hó esett a fővárosban.

Erős havazás bénította meg a forgalmat a japán Honsú sziget középső részén, az ítéletidővel hozható összefüggésbe egy ember halála és tucatnyi sérülése – tudta meg az MTI.

Egy idős férfi megpróbálta letisztítani a havat a háza tetejéről, de leesett és szörnyethalt.

Az áldozatok zömét törésekkel és súlyos zúzódásokkal szállították kórházba, ők jobbára a jégpályává vált utakon és járdákon sérültek meg.

A térségben számos közúti baleset történt, Tokió környékén le kellett zárni az autópályák egyes szakaszait, a főváros körüli körgyűrűn sincs közlekedés. Egyes helyiérdekű vonatjáratokat fel kellett függeszteni a sínekre dőlt fák miatt, a Tokiói-öbölben betiltottak a kompok közlekedését, a reptereken pedig mintegy ötven belföldi járatot töröltek.

A közlekedési fennakadások miatt egyes térségbeli középiskolákban és egyetemeken később kezdődött meg az írásbeli felvételi.

Címkék#Japán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!