Vízre szállnak

2017.08.07. 11:03

Hajómodellezők világbajnoksága lesz Nagykanizsán

Tizenkilenc ország 250 indulója 730 hajóval versenyez augusztus 18-tól Nagykanizsán, ahol először rendezik meg a hajómodellezők világbajnokságát.

A kilencnapos rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján Lekszikov Zsolt, a szervező Canissa Modellező SE elnöke elmondta: a Távol-Kelettől az Egyesült Államokig nagy az érdeklődés a világbajnokság iránt, a 250 versenyzővel és technikai személyzettel együtt 600-800 résztvevőt várnak a nagykanizsai Csónakázó-tóhoz.

A megnyitót augusztus 18-án 18 órától tartják, a vb záróeseményét pedig augusztus 27-én 17 óra 30 perctől. A versenyen 19 kategóriában zajlanak a küzdelmek, mindennap két-három pályán párhuzamosan.

Lekszikov Zsolt hozzátette: a magyar válogatott 42 versenyzőt vonultat fel, valamennyi kategóriában vízre szállnak a hajóikkal, és a tavaly szintén Nagykanizsán rendezett Európa-bajnokság eredményei alapján azt remélik, hogy dobogós helyeket is szereznek. A nagykanizsai szervező egyesület a tagjai közül három junior és három felnőtt versenyzőt indít.

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője fővédnökként arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a Nagykanizsán évek óta zajló városfejlesztési stratégia fontos része a Csónakázó-tó, amelyre az itt élők és az ide érkezők is szabadidőközpontként, pihenőövezetként tekintenek. Lovas military-versenyek, fogathajtó bajnokságok és sárkányhajós futamok helyszíneként már évek óta kedvelt, további fejlesztésekkel és a hajómodellezők világbajnokságához hasonló jelentős rendezvényekkel szeretnék még inkább felhívni rá a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!