bandaháború

2021.07.19. 16:16

Gyerekeket lőttek le egy játszótéren Svédországban

Míg a svéd miniszterelnök is politikai támadást indított Magyarország ellen a gyermekeket védő törvény miatt, addig Stockholm mellett, a szabadban játszó kisgyermekeket lőttek le.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára közlése szerint kisgyerekeket lőttek le Svédországban, miközben – mások mellett – a svéd miniszterelnök Magyarországot támadja a gyermekeket védő törvény miatt.

Menczer Tamás hétfőn a Facebook-oldalán azt írta: „Míg sokan, például a svéd miniszterelnök is politikai támadást indított Magyarország ellen a gyermekeket védő törvény miatt, addig Stockholm mellett, a szabadban játszó kisgyermekeket lőttek le.”

Az óvodás és a kisiskolás gyermeket lőtt sebbel szállították kórházba, feltehetően a bandaháború – újabb, ártatlan – áldozatai – tette hozzá.

Közölte, egyetért Stefan Löfven svéd kormányfővel. A gyerekek testi és lelki fejlődését meg kell védeni. Svédországban is. És Svédországban az életveszélyes golyótól is meg kell védeni a gyermekeket. Nagyon reméli – tette hozzá -, hogy sikerülni fog.

Az államtitkár teljes testi és lelki felépülést kívánt a gyermekeknek, a szülőknek pedig legmélyebb együttérzését fejezte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!