Lövöldözés

2020.01.31. 08:53

Gyerekeket és nőket szabadítottak ki egy emberrabló fogságából Indiában

Lakhnau, 2020. január 31., péntek (MTI/AP) – Több mint húsz nőt és gyereket szabadított ki az észak-indiai Uttar Prades állam rendőrsége péntekre virradóra egy emberrabló házából, aki a rendőrökkel vívott tűzharcban életét vesztette – közölték indiai hivatalos források.

Mohit Agarval rendőrségi szóvivő azt mondta, a Szubas Batam néven azonosított férfi születésnapi ünnepség ürügyével csalta házába a gyerekeket, akik közül többet elkísért az anyja. A szóvivő a hírügynökségi jelentések szerint arról nem szólt, hogy a rendőrség honnan szerzett tudomást a nők és gyerekek elrablásáról.

Miután Batam nem engedte be a kiérkező rendőröket, tűzharc alakult ki vele, amelyben ő és a felesége meghalt, két rendőr pedig megsebesült.

A dpa hírügynökség Agarvalra hivatkozva azt közölte, hogy Batam egy gyilkossági ügy gyanúsítottjaként nem sokkal korábban került óvadék ellenében szabadlábra, a Reuters hírügynökséget viszont helyi kormányzati források úgy tájékoztatták, hogy Batamot elítélték, bebörtönözték, majd feltételesen szabadlábra helyezték.

Egyelőre nem tudni, mi volt a férfi célja az elrabolt nőkkel és gyerekekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!