felügyelet nélkül

2020.03.14. 11:53

Gyerekeket erőszakoltak meg migránsok egy táborban

Hat migránst vettek őrizetbe Bosznia-Hercegovinában, mert gyerekeket erőszakoltak meg a menekülttáborban. További négy migránst pedig drogterjesztéssel gyanúsítanak.

Forrás: V4NA

Hat afgán és pakisztáni származású bevándorlót vettek őrizetbe Bosznia-Hercegovinában még szerdán, amiért a menekülttáborban felügyelet nélkül hagyott gyerekeket erőszakoltak meg, számolt be róla az AFP francia hírügynökség információiról a V4NA.

A hatóságok megerősítették, hogy az észak-nyugati régióban elhelyezkedő Bira táborban több kiskorú ellen elkövetett erőszak ügyében is nyomoznak. A bűncselekményt a hat férfi követhette el, míg többeket azért vettek őrizetbe, mert nem akadályozták meg ezt.

További négy bevándorlót is elfogtak a hatóságok a táborban drogterjesztés miatt.

A Bira tábort egy régi hűtőszekrény gyár köré húzták fel és jelenleg a befogadott bevándorlók számát a becslések 1700 és 1950 fő közé teszik. A pakisztáni Samaa TV ezt a számot 2000 körülire becsüli és arról is beszámolt, hogy a táborban mintegy 400 gyerek van felügyelet nélkül, akiknek többsége 15 és 17 év körüli fiú.

A helyiek egyre nehezebben viselik a bevándorlótáborok jelenlétét az országban.

A Balkan Insight szerint nagyjából 6000 és 7000 migráns között lehet az Bosznia területén elszállásolt migránsok száma. A lakosság attól tart, hogy a görög-török határon zajló események újabb migránsokat hoznak majd az országba, akik már tavaly óta folyamatos tüntetéseket szerveznek a táborok bezárására.

Borítókép: Kép a bosnyák Bira táborból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!