tragédia

2017.08.13. 12:51

Földcsuszamlás sodort el két buszt Indiában, többen meghaltak vagy eltűntek

A földcsuszamlást a heves monszunesőzés okozta.

Földcsuszamlás sodort el két autóbuszt vasárnap reggel India északi részén, a katasztrófában legalább nyolc ember meghalt, és kéttucatnyian eltűntek. A hatóságok közlése szerint a buszok éppen egy autópálya mellett parkoltak, amikor a földcsuszamlás következtében egy 800 méteres szakadékba zuhantak. Az egyik buszt teljesen maga alá temette a sártenger. A két buszon kívül egy biciklist is elsodort a sárlavina.

Az áldozatok száma még bizonytalan, mert nem lehet tudni, pontosan hányan utaztak a buszokon.

A térségben júniustól szeptemberig tart a monszunidőszak, amikor a heves esőzések rendszeresen okoznak árvizeket és fölcsuszamlásokat.

Az Indiával szomszédos Nepálban a hatóságok bejelentették: péntek óta már legalább 47 ember vesztette életét a földcsuszamlások következtében. A sárlavina több száz falut és kisvárost árasztott el. Csaknem 40 eltűnt után kutatnak a mentőalakulatok. Több út járhatatlanná vált és számos híd is leszakadt a himalájai országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!