közös hang

2018.05.31. 07:53

Fokozatosan javulnak a magyar-amerikai kapcsolatok

Megváltozott az amerikai adminisztráció Magyarországgal szembeni politikája, ennek tudható be, hogy nyolc év után külügyminiszteri szintű találkozóra került sor Washingtonban – mondta Magyarics Tamás.

Az Amerika szakértő az Echo TV Napi Aktuális című műsorában közölte, Szijjártó Péter és Mike Pompeo találkozója előfeltétele egy még magasabb szintű, Trump-Orbán találkozónak.

Magyarics Tamás elmondta, hogy nagyon sok olyan kérdésben egyetértés van a magyar kormány és az amerikai adminisztráció között, ami korábban nem állt fent. Hozzátette, hogy Szijjártó Péter és Mike Pompeo találkozóján szó volt a keresztények védelméről, mely a demokraták kormányzása idején nem kapott ilyen hangsúlyos szerepet.

Lehet látni azt, hogy amerikaiak fokozatosan építik ezt a kapcsolatot,

hiszen a múlt héten itt volt a térségért felelős helyettes államtitkár, Wess Mitchell, most Szijjártó Péter a külügyminiszterrel tárgyal. Azt lehet mondani, hogy fokozatosan javul a magyar-amerikai kapcsolat – fejtette ki.

Szijjártó Péter kijelentésére, miszerint „a magyarok nem fognak beállni az Egyesült Államokat bíráló országok sorába” úgy reagált, hogy több kérdésről van szó. A bevándorlás és a határvédelem kérdésében a magyarok és az amerikaiak lényegében egy állásponton vannak, miközben egy liberális Európai Unióban ezeket nem tartják olyan fontos kérdéseknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!