szegények világnapja

2020.11.12. 17:11

Ferenc pápa ingyen tesztelést ajánlott fel Róma hajléktalanjainak

Akinek negatív a tesztje, az erről igazolást kap, és mehet hajléktalanszállóra, akinek pozitív, azt gyógykezelésre irányítják.

Ferenc pápa ingyenes koronavírus-tesztelést ajánlott fel csütörtökön Róma hajléktalanjai és szükségben szenvedői számára a római katolikus egyháznak a „szegények világnapja” alkalmából – adta hírül a Vatikán.

A tesztelést azon a klinikán végzik, amelyet Ferenc pár éve alakíttatott ki a Szent Péter tér szegélyén, hogy alapellátást kaphassanak a legelesettebbek. Akinek negatív a tesztje, az erről igazolást kap, és mehet hajléktalanszállóra, akinek pozitív, azt gyógykezelésre irányítják. Naponta félszáz tesztelést tud elvégezni a pápai klinika, amely meghatározatlan időre hirdette meg jótékony szolgálatát a járvány ellen.

Olaszországban az egészségügyi rendszer is szolgál ingyenes teszteléssel, naponta átlagosan 200 ezerrel, ám már ennyi sem elégíti ki az igényeket, annyira sokan akarják magukat ellenőriztetni.

A szegények napján – amely e héten vasárnap lesz – Ferenc pápa általában másfélezer embert lát el ebéddel, ám az idén a járvány miatt ez nem teljesül, viszont ötezer élelmiszercsomagot és 350 ezer maszkot oszt a Vatikán rászoruló családoknak, szegény diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!