bűnszervezet

2017.09.15. 16:55

Feloszlatták a rendőrséget, mert gyilkoltak és raboltak

Egy Fülöp-szigeteki város teljes rendőri erejét feloszlatták pénteken, mert kiderült: gyaníthatóan több rendőr részt vett három tizenéves meggyilkolásában.

A Manila régiójához tartozó Caloocan 1200 fős rendőri állományát teljes egészében felmentik a szolgálat alól, és új rendőröket neveznek ki a helyükre – jelentette be Oscar Albayalde manilai rendőrfőkapitány. A felmentett rendőröknek 45 napos ismételt kiképzésen kell részt venniük, majd azokat, akik ellen nem emelnek vádat, más állomáshelyekre helyezik át.

Augusztusban egy 17 éves diák, Kian delos Santos életét vesztette a caloocani rendőrség egyik drogellenes razziája során. A hatóságok szerint kábítószer-kereskedő volt, és a razzia során tüzet nyitott a rendőrökre. A fiú családja, valamint több szemtanú is – egyebek közt egy biztonsági kamera videofelvételére hivatkozva – azt állítja, hogy delos Santost az életéért könyörögve lőtték agyon a rendőrök. Az ügyben négy caloocani rendőrt gyanúsítottként kezelnek.

Két másik tizenéves szülei is panaszt tettek két caloocani rendőr ellen. A 19, illetve 14 éves fiatalt eltűnésük után 10 nappal találták meg holtan, és a szülők azt gyanítják, hogy rendőrök kínozták, majd gyilkolták meg őket.

A botrányt tovább fokozta, hogy egy térfigyelő kamera rögzítette, amint a caloocani rendőrség 13 tagja kirabol egy házat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!