Kétségbeesett akció

2018.12.10. 08:58

Felgyújtotta magát egy dél-koreai taxis a szöuli parlament előtt

Gyúlékony folyadékot locsolt magára, és saját autójában lobbantotta lángra magát hétfőn a férfi a szöuli parlament épülete előtt, hogy így tiltakozzon egy közösségi taxiszolgáltató piacra lépése ellen.

A dél-koreai hatóságok csak a férfi vezetéknevét közölték. A hivatalos tájékoztatás szerint a Csoj nevű taxis helyi idő szerint délután 2 órakor lobbantotta lángra magát, a kiérkező hatóságok kórházba vitték, ahol nem sokkal délután 3 óra előtt meghalt.

Ismerősei és a rendőrség is azt állítják, Csoj az ellen tiltakozott így, hogy a dél-koreai Kakao Corp. internetes vállalat közösségi taxiszolgáltatást tervez indítani.

Úgy tudni, előre szólt barátainak, hogy felgyújtja magát.

A Kakao Corp. szolgáltatása pénteken kezdte meg a tesztüzemet, és jövő hétfőn indul élesben a cég közösségi taxiszolgáltatása. Novemberben taxisok tízezrei tüntettek Szöulban azt követelve, hogy a törvényhozás tiltsa be a Kakao Corp. piacra lépését. A taxisok attól tartanak, hogy a Kakao T Carpool telekocsi-szolgáltatás miatt elveszítik megélhetésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!