kábítószer

2018.03.27. 17:42

Fél tonna kokaint foglaltak le az Indiai-óceánon

A zsákmány piaci értékét mintegy 125 millió euróra (39 milliárd forintra) becsülik.

Fél tonna kokaint foglalt le az Indiai-óceánon, az Ádeni-öböl közelében a Task Force 150 többnemzetiségű tengerészeti haderő kötelékében szolgálatot teljesítő egyik francia fregatt – közölte a francia vezérkar kedden.

A Jean de Vienne tengeralattjáró-elhárító hadihajó személyzete vasárnap fedezte fel egy hagyományos arab vitorlás fedélzetén a szállítmányt, amely zászló nélkül hajózott Szokotra-szigetektől mintegy 900 kilométerre keletre. A hajót a fregatt helikoptere fedezte fel.

A fregatt, amely előzőleg a francia-indiai Varuna fedőnevű hadgyakorlaton vett részt, nagy sebességgel megállította a vitorlást.

A parancsnok elrendelte a jármű teljes átvizsgálását, és kettős fal mögé rejtve megtalálták a kábítószert – áll a vezérkar közleményében.

A zsákmány piaci értékét mintegy 125 millió euróra (39 milliárd forintra) becsülik. A legénység feladata a megsemmisítése.

A Task Force 150 egyike a harminc ország alkotta szövetség három csapásmérő kötelékének, amelynek feladata a terrorizmust, mindenekelőtt a fegyvervásárlásokat pénzelő feketekereskedelem elleni harc. A Task Force 151 a kalózkodás ellen lép fel az Ádeni-öböl térségében, a Task Force 152 pedig az Arab(Perzsa)-öböl biztonságán őrködik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!