Határátlépés

2017.09.20. 11:06

Fegyvert találtak egy olasz férfinál Beregsurányban

A maroklőfegyver mellett mintegy négyszáz darab lőszer is volt az olasz férfinál. Állítása szerint Ukrajnában megnyugtatták: szabadon közlekedhet a fegyverrel.

A beregsurányi magyar-ukrán határállomáson történtekről a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense számolt be szerdán az MTI-nek.

Magyar Norbert elmondta, a lövedékek és a négy milliméteres forgótáras fegyver az ellenőrzés során, a férfi úti holmijából került elő.

A sajtóreferens megjegyezte, a lőfegyver birtoklása Olaszországban és Magyarországon is engedélyhez kötött. Ennek ellenére a férfit meglepte, amikor a pénzügyőrök a papírok után érdeklődtek, állítása szerint Ukrajnában biztosították arról, hogy semmilyen engedélyre nem lesz szüksége.

A pénzügyőrök a fegyvert a lőszerekkel együtt lefoglalták, nyilvántartásba vették, és a férfival együtt átadták a rendőrségnek – tette hozzá Magyar Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!