tragédia

2019.01.31. 12:53

Emelkedett a Dzsibuti közelében történt hajótörések halálos áldozatainak száma

Sok elkeseredett észak-afrikai kockáztatja meg a veszélyes átkelést annak érdekében, hogy Jemenen keresztül a közel-keleti térségbe jusson.

Ötvenkettőre emelkedett a Dzsibuti közelében kedden történt hajótörések halálos áldozatainak a száma – közölte a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) csütörtökön.

A szervezet legfrissebb információi szerint 52 ember fulladt vízbe, miután két nagy csónak felborult Dzsibuti partjainál. Kedden 5, szerdán 47 ember holttestét találták meg.

A szerencsétlenség helyszínén kedd óta kutatnak az eltűntek után. Az IOM információi szerint több mint 130 ember tartózkodott a csónakok fedélzetén, amikor felborultak a Dzsibuti észak-keleti partvidékén lévő Godoria környékénél, így a halálos áldozatok száma tovább növekedhet. A szervezet egyelőre 15 túlélőről tud.

Dzsibuti vörös-tengeri partvidékén számos hasonló baleset történt az elmúlt években, mivel sok elkeseredett észak-afrikai kockáztatja meg a veszélyes átkelést annak érdekében, hogy Jemenen keresztül a közel-keleti térségbe jusson. Többségük a Jemennel szomszédos Szaúd-Arábiába igyekszik.

Ezek a tragikus események megmutatják azokat a veszélyeket, amelyekkel a kiszolgáltatott helyzetben lévő migránsoknak szembe kell nézniük, amikor a jobb élet reményében útra kelnek – mondta el az IOM Dzsibutiban működő missziójának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!